Biografi

Thomas Arnt JensenJeg er født i 1981, og opvokset i lille nordsjællandsk landsby der hedder Ølsted.  Det var en landsby, som så mange andre, hvor friske drenge går til fodbold, står på skateboard og køre på knallert, når de bliver lidt større. Jeg gjorde ingen af delene, for jeg var virkelig dårlig til sport og jeg var virkelig bange for at komme til at slå mig. Derfor brugte jeg en stor del af min barndom på at læse tegneserier og bøger nede på det lokale bibliotek.

Da jeg blev teenager opdagede jeg rollespillet Dungeons & Dragons, og pludselig fandt jeg ud af hvad jeg var god til -At fortælle historier. Bevæbnet med terninger, regelbøger, skemaer og landkort, kastede jeg mine spillere ud i det ene mere gale eventyr efter det andet.

Ofte var mine historier stærkt inspireret af fantasyserien Dragonlance, som jeg stadigvæk nærer en stor kærlighed til. Dennis Jürgensen gik ret hurtigt hen og blev lidt af et forbillede for mig, men det var først da jeg blevet voksen, at jeg selv begyndte at overveje at blive forfatter. Den ide blev dog hurtigt afløst af drømmen om at blive rockstjerne. Det brugte jeg de næste 12 år på, hvilket resulterede i koncerter i alt fra anti-racisme punkkoncert i Holbæk Ungdomshus til Elvis Presley crooner til en 60 år fødselsdag.

Jeg har arbejdet som pædagog siden 2005, og det er især her mine historier har fået lov at udvikle sig.  Mine egne to børn nød også godt at diverse skræddersyet godnathistorier, som ofte fik dem til at vågne mere op end godt var. I 2015 blev jeg en del af den høje skilsmisseprocent her i landet, hvilket gjorde at jeg hver anden uge fik meget alenetid. I starten var det svært at fylde tiden ud, men så begyndte jeg at skrive mine historier ned.

I løbet af 2016 tog jeg et skrivekursus og knoklede derudaf med alverdens skriveprojekter. Selvfølgelig bed forlagene ikke på i første hug (eller andet), og det var nok også meget godt, for jeg var ikke klar endnu. Det betød dog bare, at jeg arbejdede endnu hårdere på at dygtiggøre mig, så jeg slugte alverdens kurser og skriveguides.

Mit første lille skridt ind i branchen var med en e-bog for onlineportalen Elixum. Bogen hed Den magiske madpakke, som udgav 1.januar 2018. Sent i 2017 skrev jeg kontrakt med det københavnske forlag Calibat, og i sommeren 2018 udkom så min første fysiske børnebog Sådan bliver du en tjekket zombie. Mens vi arbejdede på bogen spurgte min redaktør om jeg havde flere ideer til bøger.

Det havde jeg.

Siden da er det blevet til flere bøger for børn og unge, og også nogle historier for de mere voksne læsere.